Beboerne skal bare kæmpe så lykkedes det.
Efter en lang kamp så fik lejerne endelig gang i den. Gennem mange år har lejerne i ”Absalonhus” nærmere beskrevet på Sønderbrogade i Horsens.
Med en beboerrepræsentation, som har været i ejendommen gennem rigtigt mange år, så har de ikke kunne opnå, hvad de har ret til.
Lejerne har indbetalt til den udvendige vedligeholdelse gennem årene, og der blev fra udlejer indbetalt på kontoen til Grundejernes Investeringsfond – ja den konto er vokset gennem flere år og blev ikke brugt til at vedligeholde ejendommen efter lejernes ønsker. Med LLO’s hjælp fik de nedsat indbetalingen og af flere gange (5 år første gang og endnu engang) i en afgørelse fra Huslejenævnet.
Der var store ønsker om at få nye vinduer, da lejerne ikke kunne holde ud, at det trak ind,og store varmeregninger til følge.
Gennem årene flyttede mange lejere, da den kære udlejer ikke ville efterleve noget som helst.
Efter en hård kamp så lykkedes det endelig at få nye vinduer, og få isoleret taget således, at det nu må kunne hjælpe på varmen og de efterregninger, der kom til de mange lejere (32 lejemål) i bebyggelsen.


Lejerne skal til stadighed kæmpe og kæmpe for at opnå noget, som er ganske enkelt – i dette tilfælde så har lejerne jo selv indbetalt på denne konto via huslejen, så hvorfor skal man så kæmpe?
Nå, men det forstår lejerne jo ikke men hvorfor ”Absalonhus” ikke gennem årene har villet gøre noget er kun et gæt, men da der både skulle betales på § 18 og 18 b og som udgjorde millioner og at udlejer først skulle bruge af den ene konto som ikke er bundet (har sikkert ikke en krone / brugt til andet?) og ikke har kunnet få udbetaling fra den anden konto.
Hvad kan lejerne så bruge en sådan oplevelse? Ja kun efter en meget lang kamp så er det nu lykkedes.
Lejernes LO følger nøje, hvad der sker i ejendommen da der er andre problemer som nok også skal kæmpes om.