Hvis du mangler et lejemål, ja så er her et tilbud.

Vi har oplevet noget, som vi vil dele med andre, måske har andre også oplevet at få et sådant tilbud?
I korte ord skal vi beskrive det således.

En som kom til byen, og gik fra Banegården mod midtbyen, vedkommende havde intet sted at bo.
Da vedkommende kom til Kongensgade, stod der en person, som spurgte mangler du et værelse. Svaret var ja, og så var der straks kontakt. Personen som gav tilbuddet var fra en Døgnkiosk, og denne havde et rum, som man kunne leje for en pris pr. måned. Endvidere skulle der indbetales et depositum.
Personen sagde ja da denne ikke havde andre muligheder, og med sin kuffert gik denne ind i butikken og så rummet i baglokalet. Der var et rum og der var et bord samt en seng.
Efter en rum tid så gik det op for personen, om det var lovligt at bo i en butik med sådanne forhold, samt om prisen var rigtigt?

Der var ikke tale om nogen form for en lejekontrakt. Personen fik i den første periode ikke nogen fuld kvittering for ”huslejen”, men fik så siden en kvittering, som vi fik kendskab til.
Alt i alt havde personen betalt et stort beløb for at bo i et lejemål, som var en del af et Enhverslejemål. 
En god indtægt og som efter vores opfattelse ikke var lovlig.
Der skete så det, at personen pludselig, efter at vi var gået ind i sagen, blev tavs, trods det at vi havde en god sag.
Lejernes LO skrev til indehaveren samt til boligforeningen for at gøre opmærksom på de forhold der stod på. Ingen reaktion fra boligforeningen.  En som repræsenterede Døgnkiosken var ikke enig i at personen, der lejede baglokalet, skulle have nogen penge tilbage. Kontakten til personen med lejemålet udeblev, den henvendte sig ikke til os igen, havde jo nok selv fundet et andet sted at bo. Så sagen er afsluttet fra vores side.

Og hvad er så vores budskab i den slags - ja der mangler boliger i Horsens. Hvad med at de erhvervsbutikker, som har baglokaler stående, de kunne så leje dem ud. Der er åbenbart ikke nogen, der vil gøre noget i en sådan situation, hvis der ikke er nogen, som reagerer, så går det jo udmærket !