Pressemeddelelse

Sådan er den virkelig verden for lejerne?


Hvordan er det nu lige man som lejere skal have hjælp når der opstår skimmelsvamp i ens lejlighed og ikke ved hvordan man kan kommer videre?
”Det er ofte håbløs” siger formanden for Lejernes LO i Horsens James Arbøl.
Vi oplever gang på gang at kommunerne er al for langsom og ofte når der endelig er et resultat så ved lejerne ikke om de er købt eller solgt siger James Arbøl.
I et eksempel så er Hedensted kommune meget langsom med sagsbehandling. 
Lejernes LO Horsens tilskrev kommunen i oktober 2015 og beskrev de forhold som lejeren stod i med sin familie.
Der skete intet i sagen. Nu her i februar måned 2016 blev det så for meget for os og lejeren og besluttede at skrive til den øverste i Hedensted kommune nemlig Borgmester Kirsten Terkilsen for at få et svar på, hvad der sker.
Det er ikke ligesom om at kommunen og herunder Borgmesteren ikke var særlig interesseret i at gå ind i en sådan sag om skimmelsvamp. Det svar vi fik, var at der forventes svar indenfor 4 uger. Da der endelig kom et svar fra den kære Borgmester ja så stod der, at hun personligt ville gå ind i denne sag i løbet af en uge. Det var i februar måned og indtil nu er intet sket.
Imedens må lejeren vente på, at der vil ske noget med hensyn til fugt og skimmelsvamp nu efter et halvt år, men sådan opleves det ofte, og lejerne må så opleve sygdom med deraf følger. ”Det er dyrt for kommunen at være ligeglad også for samfundet idet sygdom og fravær fra arbejdet koster samfundet mange kroner, men det tænker kommunen jo ikke på” siger James Arbøl.
Nej her er det så mere vigtigt, at sætte fokus på flygtninge ja man kan jo så vælge hvem der er flest stemmer i siger James Arbøl Lejernes LO Horsens.
Denne situation er ikke sjælden, men vi vil blot nævne det nu for ved hvilken gang. Vi vil blive ved med at påpege det. Lejernes heldbred skal man ikke handle med, nej der skal ske noget hurtigt og ikke pålægge lejerne alvorlige sygdome resten af livet.  
Yderlige oplysninger kan fås ved henvendelse til LLO Horsens v. formanden James Arbøl.                                                                                                                                                          

                                                          Horsens Marts 2016