Pressemeddelelse


Nu hvor 2016 er sluttet, så kan Lejernes LO ikke lade være med at se tilbage på, hvordan politikerne tager beslutninger når det gælder ejendomme og planlægning i Horsens kommune.
James Arbøl formand for Lejernes LO skal blot nævne at Horsens kommune år tilbage har besluttet at sælge ud af sine ejendomme, det kan han gå med til, men så sker der noget pudsigt i det forgangne år.


På Rylevej i Horsens blev det besluttet at rive bygningerne ned, da de ikke var beboelige, men hvem var det lige, som skulle holde ejendommene vedlige? Gennem længere tid havde kommunen glemt det, og så kan lejerne selvfølgelig ikke bo med sådan forhold siger James Arbøl. Hvem var det så, der blev køber?
- James Arbøl forsætter med at påpege, at der rundt omkring i Horsens er ejendomme, som har stået og forfaldet gennem mange år, men her kunne kommunen ikke stille noget op.
Ja så sker der pludselig noget i 2016, som er tankevækkende, man beslutter at rive rådhuset ned? Det stod da ikke og var forfaldende. Lejernes LO skal derfor stille nogen relevante spørgsmål.


- Hvad bliver det næste, som borgerne / lejerne ikke bliver involveret i?
- Er det bevidst fra Byrådets side at holde befolkningen væk?
- Det er vel borgerne i Horsens som gennem skatterne m.v. som skal betale?
- Hvornår går det op for de folkevalgte, at borgerne / lejerne skal drages med i så vigtige beslutninger?

Det næste er så at Borgmesteren tager en beslutning, og lader kommunen købe faldefærdige ejendomme op. Når man som kommune ikke selv kan overholde at vedligeholde, ja så går man over i den anden grøft. Herefter sælger kommunen dem videre og til hvem?
Lejernes LO er af den opfattelse at det er så let at rive noget ned, men hvad med vores kultur arv i Horsens den forsvinder ganske enkelt.

James Arbøl formand for Lejernes LO spørger bare, hvad tænker de folkevalgte i byrådet?