Rotterne indtager Aabenraa.


Tro det eller ej men her er et virkeligheds billede af en af flere oplevelser som lejerne igen komme ud for.
Her er det i Nygade 52 i Aabenraa hvorpå en familie havde lejet en lejlighed på 2.sal og som ved indflytningen endnu ikke var blevet færdig men som lejer må man som ofte gøre alt for at få noget at bo i.


I november 2016 blev der konstateret sent på aftenen at der i skraldespanden i køkkenet befinder rotter sig ja de ligefrem hygger sig.
Efter at lejerne havde kontakt til udlejer havde denne ikke i sinde at genhuse, med mindre der var en anden lejlighed fri i selvsamme rotteplagede bygning, som lejerne midlertidigt kunne flytte til. Den samme dag blev kommunen kontaktet, for at se om de kunne hjælpe. Da ejendommen er privat ejet, så kunne de dog intet gøre. Kommunen fortæller tilmed, at der ikke er registreret fangst i de opsatte klapfælder hvoraf de 2 står i lejlighed, men der har ingen tilsyn været fra kommunen.

 

ups ups


Medens dette står på så må lejerne midlertidig indlogeret sig hos familie i Rødekro, da lejligheden blev overtaget af rotter fra kl. 20 til 5 hver nat. Udlejer nægter genhusning eller anden form for hjælp, og spiser lejerne af med, at deres indboforsikring må hjælpe os, hvis vi vil have hjælp.

 

ups ups


Det hele forsætter dag for dag og hverken udlejer eller kommunen bidrager med nogen hjælp. Lejerne står magtesløse og aner ikke hvad de skal foretage sig med den tilstand og rotterne bliver værre dag for dag og de har ikke råd til et nyt indskud og heller ikke betale husleje 2 steder. Lejerene efterlyser i samme forbindelse om hvilken hjælp vi kan yde.
Endelig kan de nu oplyse at rotterne nu er begyndt at ødelægge deres ting, som drejer sig om deres sofa m.v. da rotterne har indtaget dels hele ejendommen og deres hjem.

 

ups upsUdlejer BOLIQ ejendomsadministration ApS og så sker der det at rotterne indvandre ejendommen. Ejendommen bliver ikke færdiggjort og der er tale om en holdet si så alle rotterne har frit spil.  Diverse foto siger alt og den kære udlejer vil som sagt ikke gøre noget.

 

ups upsLejerne kontrakter kommunen som så sender en rottefænger som sætter nogen fælder op.
Situationen bliver værre dag for dag rotterne løber rundt i lejligheden både dag og nat.

 

 
Lejerne forsøger flere gange at få kommunen til at indsigt i den situation og bliver kastet rundt i systemet uden at det hjælper noget.
Om udlejer bliver kontakte af kommunen vides ikke men der sker intet blot at der kommer flere og flere rotter i ejendommen. De løber rundt på gulvet og møbler ja selv i soveværelset må de finde sig med og en oplevelse som går lejerne meget på.
Tiden går og der sker som sagt intet.
Trods det sker der noget ved en henvendelse til kommunen de siger til lejeren,: at der kan ske en genhusning men kun for deres 6 måneders datter og ellers ikke for familien?
Det siger de ganske enkelt nej til som Lejernes LO er fuld forstålig på hvem ville ikke sige nej til den slags!


Tiden går og deres datter på 6 måneder bor til leje blandt rotter. Kort sagt: Hvad der har vist sig i mange måneder at være en bygning med adskillige rotteveje til kælder, samt en åbning stor nok for en kat til at komme igennem op til 2. sal hvor lejerne bor. Hele denne sag er og bliver grundet deres lille datter, og de sundhedsskadelige vilkår der er opstået i lejligheden og de må bor midlertidigt hos forældre. Det er dog ikke en holdbar situation for nogle af parterne, så nu må der ske noget.

 

ups ups


Lejernes LO skriver bådet til kommunen og ikke mindst til udlejer (BOLIQ ejendomsadministration ApS) som giver et svar.


Udlejer har kontaktet kloakservice som har udført røgtest i kælderen og ikke fundet nogen huller på rør. Men anbefaler at få monteret en rottespærrer som efterfølgende udlejer har bedt om. Arbejdet med at få lukket hulrum vil blive i gang sat fra kælderen og op til 2.sal. indtil der ligger et tilbud fra håndværkerne vil der ikke ske noget.


Udlejer oplyser også at deres forsikring ikke yder noget om erstatningsbolig ved rotter og udlejer har ikke nogen ledig lejligheder i ejendommen som kunne tilbydes.
Hvad kunne det hjælpe med et tilbud med et andet lejemål i ejendommen da hele denne er befængt med rotter. Det kan ikke bruges til noget
Kommunen siger at de ikke kan hjælpe og at det er op til udlejer at gøre noget!!!

 

ups


Alt medens det sker så finder lejerne selv et sted at bo i og med en sådan situation uden hjælp fra hverken Aabenraa kommunen eller udlejer i en situation som er med en stor sundhedsrisiko.
Hvor er kommunen i en sådan situation har man ikke pålagt udlejeren at få stoppet indtoget af rotter blot sendt en rottefænger og som ikke er til stor hjælp.