Er der givet tilladelse fra kommunen og er lejligheden godkendt?
Det er meget ofte vi støder på den slags sager, og det var således tale om at samtidig var der skimmelsvamp og blev først opdaget i den forbindelse.
Lad os så begynde med hvor lejligheden er beliggende Carolinelundsvej 12 i Horsens. Der er tale om en udlejer, som har en lang række udlejningsejendomme i mange byer, blot for at oplyse det, hvis nogen skulle bebo lejemålet.
Hvorfor kom Lejernes LO ind i en sådan sag. Ja når man bor i en lejlighed med fugt og skimmelsvamp, så er der i vores samfund ikke mange muligheder, derfor valgte lejeren at aflægge Lejernes LO et besøg og fik rådgivning.

Ups Ups
Intet sted kan man som lejer få oplysning om hvilken rettigheder der er på sådanne forhold.
Da der var tegn på en lejlighed, som der skulle ses på, valgte vi at aflægge et besøg. Der var tale om et lejemål med et soveværelse i kælderen, med nedgang fra stuen, og hvormed der var tale om et rum som var svært at varme op da al varme løb op i stuen, der var nemlig ikke nogen form for lem og hvis der var det, så kunne kælderen heller ikke varmes op.
Så vi besluttede at kontakte kommunen om denne lejlighed var godkendt til beboelse.
Samtidig tog vi fat på den skimmelsvamp der tydeligvis var.
Endelig mente vi at den husleje, der betales for, ikke var korrekt i forhold til det bestående lejemål.
Herefter fik vi så kendskab til en hel del, for det første var der tale om at en ombygning af ejendommen for en del år siden, ikke var godkendt og hermed det lejemål, som vi havde til sagsbehandling.

Ups Ups
Dernæst betalte lejeren en husleje som ikke svarede til dens værdi og den blev nedsat af huslejenævnet.
Sagen med baggrund i dels nedsættelse af huslejen, skimmelsvamp samt en ulovlig beboelse så valgte lejeren at fraflytte og vi hjalp med at få depositummet tilbage.
Således har vi ikke efterfølgende fået kendskab til om det er blevet godkendt som beboelse, samt om der forsat er skimmelsvamp i lejemålet - blot til orientering.