Opdateret : 28-11-2016 

Hvis man som lejere bor i Hedensted kommune så er der ikke meget at hente.
Nu er det som lejere, at hvis der opstår fugt og skimmelsvamp i sin lejlighed, så har man fra politisk side, og herunder fra Venstres Boligminister Inger Støjberg, bebudet at kommuner skal leve op til at man ikke må bo med forhold som er sundhedsfarlig.
Når man så retter henvendelse til en kommune, som Lejernes LO Horsens har gjort, i dette tilfældet Hedensted kommune, det blev gjort i foråret 2016 (10. maj) og tydelig skrev omkring lejemålet på adressen Barrit Langgade 22, Stouby, så hørte vi intet og vi rykkede og rykkede, og intet blev der fuldt op på.
Nu, efter at vi har bedt kommunen om aktindsigt i, hvad der er sket i sagen, så kan vi tydelig læse, at der intet er sket.
Her efter over et halvt år, er der intet sket. Hvad tænker en kommune dog på?
Lejeren med sin familie har det meget svært, og nu er der så sket det at sønnen sammen med moderen er blevet indlagt på sygehuset. Sønnen har fået konstateret husstøvmideallergi og hudlægen siger det godt kan hænge sammen med den fugtighed de har i boligen, for sønnen har aldrig slået ud som han gør nu med udslæt. De mener i øvrigt fra Filadelfia epilepsihospitalet, at det også er skyld i at han har en dårlig nattesøvn. I nogle nætter sover han kun imellem 3-5 timer og det er ikke meget for en dreng på 11 år. Han skal til hudlæge igen, så hvad der sker ved vi ikke?

Ups

Hvad kan vi så lære af en sådan sag?
Hedensted kommune med en Venstre Borgmester lever ikke op til det, som bliver sagt fra ministerens side. Hvad skal lejeren gøre?
Der bliver gang på gang sagt at man kan finde en anden bolig, det er så let at sige, men nu man har valgt en bolig som lejeren er glad for og denne er ikke skyld i at der opstår fugt og skimmelsvamp. Imedens er udlejerne bedøvende ligeglade, det er jo ikke deres problem at nogle bliver syge!
Nå, det var ikke den eneste sag vi har med Hedensted Kommune. I Uldum har vi kæmpet med en anden sag på adressen I P Hansensvej. Her skrev Lejernes LO gang på gang til kommunen og der skete, som i den anden sag intet.

Ups
Vi valgte så at kontakte Borgmester Kirsten Therkildsen (V) og fik i første omgang besked på, at der ville gå noget tid. Først efter endnu en henvendelse, så modtog vi et svar, at hun selv ville tage sig af sagen. Det viser noget om kommunens system? Der skal gå mange måneder, og at man som lejere skal igennem et system, som langt fra fungere. Lejerne skal blive mere og mere syge og have udgifter til medicin, ja så må vi kun sige efter sådanne oplevelser, at man ikke skal vælge Hedensted Kommune som lejere. Igen en kommune, som ikke lever op til at varetage lejernes interesse. Hvad tænker man på?
Lejernes LO kunne godt bringe flere eksempler men har ikke tid til at beskrive dem her og nu. Vi vil meget gerne, men har så mange sager, at det vil vi prioritere højt.
Men bare rolig vi kommer igen og igen med oplevelser, som ikke opfylder noget positivt det er ganske sandt.
I andre kommuner så som Esbjerg, Ribe, Sønderborg, Kolding, Aabenraa, Vejle og Horsens er der stribevis af sager, så afvent blot, når der er nyt læsestof - det bliver der helt sikkert.

 

Ups

 

 

 

 

 

Skimmelsvamp menu !11 gode råd

Hvad andre mener !

 

Kontor: Hulvej 21 - 8700 Horsens
Åbningstid for personlig sagsbehandling :
Torsdag kl. 18,30 til 19,30


E-mail besvares kun hvis du er medlem.
Husk navn adr. og telefon nr. Send e-mail
Telefon: 75 62 66 00